Totalrenovert flere ganger

Blogg_Inni er jeg 22_beskåret
«Men det er merkelig. På innsiden er du 22.» Faksimile av Lisa Aisatos bokillustrasjon.

Det er ikke så lenge siden jeg leste det igjen. I løpet av de siste sju årene har de fleste cellene i kroppen min blitt byttet ut. Det betyr at jeg har blitt totalrenovert ni ganger i løpet av min levetid.

Det er mye merkelig med det, for eksempel at jeg kan huske det som skjedde i barndommen. Cellene har vært bytta ut flere ganger!

Tankerekken får meg til å prøve å huske hva som er mitt første minne? Det er litt vanskelig å si. Noe «husker jeg» fordi det er blitt fortalt meg eller fordi jeg har sett et bilde. Jeg husker i alle fall godt fra jeg var fem år og pappa kom opp på gårdsplassen i en skinnende ny rød Volvo. Jeg husker jeg så det gjennom spiskammersvindu. Og jeg husker at da han tok med mamma og meg på prøvetur, fikk jeg sitte på fanget til pappa og «styre».

Jeg har et vagt minne fra jeg var tre eller fire. Det sies at jeg var familiens klovn. Vi hadde gjester som ville at jeg skulle spille fiolin! Jeg tok en kjøkkenkniv under haka og brukte den andre som bue. Og så gjorde jeg grimaser slik onkel Even gjorde når han spilte. Jeg husker applausen. – Og så skal de fleste cellene i kroppen min ha blitt bytta ut åtte ganger etter det?

En homeopat blander ut medikamentet han skal behandle en pasient med i vann eller alkohol så mange ganger at det ikke er målbare mengder igjen. Det er sporene eller «minnene» fra det aktuelle stoffet i molekylene som har sin virkning. Jeg bare fikk denne assosiasjonen når jeg tenker på kroppen min, som tar vare på minner fra ting som ingen av cellene har vært med på.

Det er en ting til som er rart. Når kroppen har en så god evne til å fornye seg, er det ikke da merkelig at kroppen nå viser tydelige tegn på aldring, selv om de fleste cellene bare så vidt er skolemodne? Det er vel noe av dette billedkunstner Lisa Asaito har gjengitt i dagens illustrasjon.

 

What do you want to do ?

New mailCopy<span id=»mce_marker» data-mce-type=»bookmark»>​</span><span id=»__caret»>_</span>

What do you want to do ?

New mailCopy

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s